24 Mayıs 2012 Perşembe

Sor Bana Pişman mıyım?

Aylardan Nisan Günlerden 26. Perşembe

Tam çıkmak üzereydim ve son bir keyif için süt ilaveli bir kahve yapmıştım. Kahveye şöyle bir bakmış, güzel olduğunu fark etmiş, unutulmazlarımdan biri olan; bir Ayancık dönüşünde Oğuzlar Petrol'ün yan bahçesinde içilmiş kahveyle kıyaslamıştım.

Kahvemi alıp klavyenin başına geldim. Posta kutumu açtım. Ve koyu renkli ismi gördüm. Sizce aklımdan geçen ilk cümle ne olmuş olabilir? Bingo'yu ben kullandım. Hatta gittiğim kuran kursunda öğrendiklerimi bile... ve ne hikmetse hep gökyüzüne bakıyordum.

İnanılmaz bir biçimde kahvenin ikincisini istedim, ki o gün de istemiştim.

O günkü nedenim tümüyle farklıydı; illet bir başağrısıyla uğraşmak zorunda kaldığım, midemin bulanma arzusuyla anamı ağlattığı, arabanın arkasına geçip yattığım, en abilerden ikisiyle birlikte yolculuk ettiğim, aslında çok da keyifli bir gündü. Ama dönüş yolundaki başağrısı mahfetmişti...

Yolda midemin içindekileri yolculamıştım. Oğuzlarda geleneksel molamızı vermiştik ve sütlü kahve istemiştim. Hala anlatabildiğime göre, o kahveyi döven bir kahve bugüne kadar olmamış demektir!

Ve bugün e-postayı okurken ikinci kahveyi istedim ne yalan söylim. Hatta onunla kalmadım. Hani müzikle yeniden sarmaş dolaş oldum ya ben; şarkılar geçiyor aklımdan, hatırlıyorum yavaş yavaş, onlardan biri de dank diye düşüverdi işte!

"Adı neydi, kim söylüyordu, üstelik blogda yayınlamış olmam lazımlar" arasında dolaşırken ben, en iyisi sor Google'a dedim. Aslında uğraşmazdım eminim... ama bırakamadım sonraya.

Nedense?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP