14 Mart 2009 Cumartesi

Tuttum Zamanı!.. Müslüm Baba Seni Seviyorum.




İki gündür Müslüm Babanın son albümü Sandık'tan Tutamıyorum Zamanı adlı şarkıyı dinliyorum. Ben bu adamı acaip seviyorum. Önüme gelene şarkıyı yolluyorum.

Gülüşü Muzur, Ruhu Huysuz ve Tatlı Kadına dün msn den yollamıştım. Gripti ve keyfi yoktu. Onu bir dergiye kapak yaptım ve dünyanın bir çok ünlü kentindeki bir çok bilboarda resimlerini koydum. Gülüyor...

Bu şarkı yüzünden arkadaşlarıyla kayıklara içmeye gitti.

Üzerine Dondurma Konmuş Vişneli Ekmek Tatlısı Kadın o ara online' dı... Önceki Müslüm albümünden Artakalan sevdiği şarkıydı ve bir günün tamamında sadece onu dinlediğini biliyorum. ''İster misin?'' dedim, ''Lafımı olur,'' dedi.

Zamana daldım şarkıyla ve dışardaki yağmurla birlikte: Arabayı şehrin en yokuşlarından birinin tepesinde park eder, sulu karlı akşamlarda iki kadehi torpidonun üzerine çıkarır, yağan yağmura, çalan müziğe, lakırdılarımıza katık ederdik Buzbağı. Yağan yağmurdan sakınıp da kapşonlarına, şemsiyelerine, sevgilililerine sığınarak yürüyenlere bakar, kendi sıcağımızın keyfini çıkarırdık.

Ya da konyak ve çikolatalar alır, dışarıda lapa lapa kar yağarken sıcacık bir tren kompartumanından akıp giden ağaçlara ve zamana, çağıl çağıl derelere, her geçilen evdeki hayat öykülerine, durulan her istasyon binasının muhteşem yalnızlığına baka baka, eski kente giderdik.

Uzun zamandır ikisini de yapmadığımı fark ettim bugün. Yığdığım odunlara çakmağı çaktım ve onların çıtırtılarına karışan Müslüm Babayla, tutamadığım ama bundan da çok memnun olduğum zamana bakıyorum. Bir düş (üm) var, ona gülüyorum. Trenin saati geçti. Akşama yemek olmasa, yağmurun altında içmek vardı.

Ya da şimdi, şu anda olduğu gibi Müslüm Babaya odun çıtırtıları eşlik ederken, yanağımı sol elime yaslayıp masaya koyulmuş dirsekten destek alarak tutamadığım zamana, o zamanı anlamlı kılan tüm yol arkadaşlarıma bakmak...

Bakıyorum.

8 yorum:

  1. "Gülüşü Muzur Ruhu Huysuz ve Tatlı Kadına" hımmmm :)) (anladın sen onu sayın yazar)


    neyse onca zamandır abi diyoz, herhalde şu msn adresini mail adresini bir ben bilmiyorum. :))) şarkılarda bile aracı buluyon yav. (acayip görümcelik yaparım)

    işin şakası, benim buradaki yol arkadaşlarımdan başka kimim var ki gibi olacak, ama öyle. iyiki varsınız.

    YanıtlaSil
  2. o benim can arkadaşım güzelim:))Yeri başka olanlardan,yeni çıkmadı ortaya:))Boşa atıyosun cephaneni sakla:))...sende iyiki varsın:))ben senin adresini biliyorum,merakın olmasın:)))

    YanıtlaSil
  3. Yine tutturamadık iyimi :))

    YanıtlaSil
  4. Epanyol Breton tarafından bulunmuş
    yaralı bir çulluğa neden gelmiyor bir şarkı ya... ben de gribim en fenasından hem de...suçumuz ne gülüşümüz muzur değilse... ruhum son derece huysuz hastalıktan ötürü tamam geçici ama kaymaklı ekmek tatlısını da acaip severim her daim. bir torpil yapsan bu benzerliklerden ötürü, olmaz mı? bak bu mı gayet olması gereken yerde üstelik di mi :))))

    YanıtlaSil
  5. yakında özel istek üzerine şarkı gönderme servisini devreye sokmayı düşünüyoruz...özellikle yuvasız kuşlar için..şimdilik genel hizmet durumundayız:))...Di:))

    YanıtlaSil
  6. Müslüm'ün sesi beni de çok etkiliyor.Çok yumşak,ruhu okşuyor.

    YanıtlaSil
  7. bu yorumu arıyordum, geçen gece tesadüf etmiştim ama ne ilginçtir ki yazı değil de yorum kalmış aklımda... yuvasız kuşlar deyişin güzel bir yazı için vesile oldu bana... teşekkür etmek için uğradım bir de yazına link vermek için sao :)

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP