18 Şubat 2009 Çarşamba

Nereden Sevdim O Zalim Kadını!..


Ne olacak şimdi?

Gazetedeki bir habere göre bilim adamları; acıyı, yaşanan kötü anları unutturacak bir ilaç bulmuşlar. Her buluşun olumlu yanları gibi, olumsuz yanları olduğunu da göz önüne alınca, başlıktaki şarkı gibi; aşk ya da yaşamın diğer acılarından beslenmiş şarkıların, filmlerin, hikayelerin, şiirlerin, karakterlerin ölümü yaklaşırken; terörün, cinayetlerin, her türlü mezalimin ve kötülüğün de önü açılabilir mi acaba?

Hemen aklıma gelen bir iki örneği, biraz da geyiğini yaparak şöyle bir sıralarsam: Örnek, kirala katili, işlet cinayeti, ver hapı al sana faili meçhule şükrettirecek; failun, failatün mefailün bir cinayet... Gir bankaya, ne var ne yok topla, ver hapı millete, allahın selameti başına güle güle harca paralarını... Gözü kazayla bir tarafa kaymış kadına, ''kime bakıyodun lan sen bakim'' tadında verip hapı, bir yandan dilim dilim doğrarken; kadın elinde çamaşır suyuna batırılmış bezle, en korumacı olduğu evine bulaşacak kanlarını -ölünce gelenler evimi kirli görmesinler diye düşüneceği garanti olduğu için- en itinalı şekilde temizlesin; olay yeri incelemeye de mis gibi temizlik kokusu kalsın... At bi hap da kendin, olay tümden sıfırlansın...

Benzeri bir sürü geyik yapılabilecek konuyu fazla uzatmadan, özellikle hiç ellerinde olmayan nedenlerle acı çekmek zorunda kalan başta küçük yaşlarda tacize, tecavüze uğramış; bunun etkisinden kurtulması çok zor olan çocuklar olmak üzere; bazı travmaların, kötü anların yok edilebilmesine yararlarını da görmezden gelmek olası değil.

Ve acaba diyorum, her yeni buluşdaki bu iki uçluluk yüzünden yaşamın tadı da azalıyor mu? Dinamitten yola çıkarak düşüneyim bunu... Yoksa insandan mı yola çıksam?

haberin aslı için burdan buyurabilirsiniz:))

6 yorum:

  1. hakkatende çok saçma böyle düşününcede ne geyikler çıkar insanı insan yapan yaşadıklarıdır acıda insan için tatlıda oldu ozamn yaşamnın ne anlamı kalır acıyı tatmadan hatırlamadan elimizdekilerin kıymetini nasıl bileceğimizide öğretiyorlarmıdır acaba bu bilim adamları gerçi yapar hap yut gitsin..:) ya yutarsın yada yutarsın

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. bence de gerek yoktu. bir şekilde bagımlı kalınıyor bir şeylere. Çareyi ilaç yapmakta bulacaklarına insanlara eğitimin bilinçlendirilmesi adına anne babalara eğitim verseler çok daha sağlıklı bir yaşam standartı olurdu eminim.

    YanıtlaSil
  4. Demek ki hepimiz aynı noktaya bakıyoruz.İnsana dokunmayalım acılarıyla da baş etmeyi,dik durmayı doğal yollarla öğrensin;öğrensin ki başkalarına da öğretebilsin... ve olan yok sayılmadan, eğrilerin sonuçları bilinerek çoğalsın doğrular, doğal süreçlerle diyebiliriz kanımca:)))

    YanıtlaSil
  5. Dertlerim olmasaydı ben şimdi burada olur muydum? Sanmam... Bu ilaç hem yaşam deneyimlerini de siliyordur ki ne anlamı var. Ayrıca atıfta bulundukları film 'sil Baştan' sonuyla insanın içini acıtır. Beyinden silsen ne olur ki Kalp unutmaz derler..

    YanıtlaSil
  6. Pek hayra alamet gibi gelmedi bu ilaç. Acıları unutturmak derken maymuna çevirecekler herkesi.

    Hem acı çekmeden nasıl buluruz kendimizi?

    YanıtlaSil

İLETİŞİM İÇİN

laparagas@gmail.com

KATKIDA BULUNANLAR

Blogdaki yazıların tüm hakları La Paragas yazarlarına aittir.
Yazıların izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP